روغن ارده کنجد

روغن ارده کنجد

روغن عضوی جدا نشدنی از مصرف خوراکی انسان است و سلامت آن در سلامت انسان بسیار تاثیرگذار است زیرا 25 تا 30 درصد از کالری مصرفی روزانه اش را از چربی دریافت می کند و این باید در افرادی که دارای بیماری های قلبی هستند و همچنین افرادی که فشار خون بالایی دارند کمتر باشد و چون حذف این مورد هم امکانپذیر نیست و باعث صدمه به افراد میشود بهتر است از روغن و چربی مفید به اندازه استفاده شود

یکی از سالم ترین روغن های گیاهی روغن ارده کنجد است زیرا از دانه های کنجد تهیه میشود که دارای چربی مفید و غیر اشباع است

این روغن دارای طعم و عطر فوق العاده ای است که اخیرا مورد توجه همگی قرار گرفته است و بی شک جایگزین کردن آن با روغن های دارای چربی اشباع و ناسالم باعث ایجاد تغذیه درست و سالم و در نتیجه زندگی سالم تر میشود

یکی از مهم ترین فرآورده های کنجدی روغن ارده کنجد است ,کنجد دانه ای روغنی که 50 % روغن و 25% پروتیئن در هر دانه ی خود جای میدهد و این امر باعث شده که کنجد دارای ارزش غذایی بالا باشد

تفاوت روغن کنجد و روغن ارده کنجد:

روغن کنجد از کنجد استخراج میشود و هیچ گونه موادی به آن اضافه نمیشود اما نوع استخراج آن باعث تفاوت در طعم و ظاهر میشود

استخراج و تهیه روغن کنجد از روش پرس سرد است ,کنجد خام پوست گیری نشده تحت فشار و بدون حرارت و گرما قرار میگیرد اما روغن ارده کنجد از کنجد شسته شده ای که پوستگیری شده و حرارت داده شده تهیه میشود

هردوی این محصولات دارای خواص خاصی هستند و با توجه به نیاز فرد مصرف میشود

روغن کنجد و روغن ارده کنجد هر دو تمام خواص کنجد را در درون خود دارند اما روغن ارده کنجد به دلیل پوستگیری شدن و حرارت دیدن بار میکروبی کمتری دارد و همچنین خوش طعم تر است

روغن ارده کنجد برای مصرف انواع سالادها ,سس ها, پخت و پز و سرخ کردن مناسب است

روغن کنجد تیره تر از روغن ارده کنجد است و نقطه دود کمتری دارد

کنجد و طب سنتی:

در طب سنتی بیان میشود که پوست کنجد دارای فتیات و اگزالات است که باعث رسوب و ایجاد سنگ کلیه میشود به همین دلیل روغن ارده کنجد را روغن سالم تری می دانند و مصرف خوراکی اش را توصیه می کنند

خواص روغن ارده کنجد

از خواص روغن ارده کنجد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشگیری از سرطان

حفظ سلامت قلب و عروق

کمک به رشد طبیعی و سلامت قلب

شادابی و جوانسازی پوست

مفید برای کلیه

کاهش کلسترول

جلوگیری از پوکی استخوان

 

طبق تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده با مصرف منظم روغن ارده کنجد میتوان به کاهش کلسترول خون کمک کرد زیرا کنجد دانه ای گیاهی است و روغن های گیاهی فاقد کلسترول هستند و همچنین سیزامین و فیتو استروژن موجود در روغن کنجد خطر فشار خون و بیماری های کلیوی و قلبی را کاهش میدهد

وجود منیزیم برای متابولیسم قند در بدن ضروری است و باعث آزاد سازی و فعال شدن انسولین میشود در نتیجه مصرف روغن ارده کنجد به دلیل منیزیم بالا روغن مناسبی برای مصرف افراد دیابتی است

وجود روی در کنجد باعث بهبود سلامت پوست میشود و اگر روغن کنجد را به صورت موضعی استفاده کنید به خوبی به عمق پوست جذب میشود و باعث کاهش التهاب و کاهش رشد باکتری روی زخم میشود

روش استخراج روغن ارده کنجد:

دانه های کنجد ابتدا شسته میشود تا کثیفی و آلودگی های روی آن از بین برود و بعد دانه های شسته شده پوست گیری میشود که هم باعث پاکسازی کامل کنجد است هم باعث بهتر شدن طعم نهایی میشود

دانه های کنجد وارد تنور شده و حرارت داده میشود , این مرحله ی مهمی است و باید این حرارت استاندارد و کنترل شده باشد و دانه های بو داده شده آسیاب می شود و تبدیل به ارده شده, برای تولید روغن به ارده آب اضافه میشود و آب جذب ارده شده و روغن آن پس زده میشود و روغن ارده کنجد خالص آمادست, تفاله باقی مانده از این ترکیب به مصرف دام میرسد

یکی ازبهترین تولیدکنندگان روغن ارده کنجد صنایع غذایی سویداست زیرا از بهترین و مرغوب ترین کنجد برای تولید
آن استفاده میکند و فرآیند روغنگیری به روش سال 1296 انجام میشود

تمامی تولیدات سویدا فرآورده های بر پایه کنجد و کاملا سلامت محور است و هیچگونه مواد نگهدارنده و افزودنی در آن بکار نرفته و با هدف سلامت محوری سعی در ایجاد فرهنگ سلامت دوستی و تندرستی  دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *