کنجد و خواص آن

کنجد گیاهی است دو لپه ای این گیاه یک ساله است و ارتفاعش بیشتر از یک متر است و خود دانه کنجد حدود 2 میلیمتر عرض و ¾ میلی متر طول دارد

کنجد از قوی ترین و پرخاصیت ترین دانه های گیاهی است  که با اندازه ای کوچک دارای خواص شگفت انگیزی می باشد

به طور کلی انواع کنجد به سه دسته کنجد سفید, کنجد سیاه ,کنجد قهوه ای, این سه کنجد به روش های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد کاشت کنجد سیاه در چین و آسیای جنوبی انجام میشود که طعم و بوی قوی تری دارد

اما کنجد سفید و قهوه ای در بسیاری از مناطق کشت میشود و رایج تر است

کنجد دانه ای گیاهی و  روغنی است و در شرایط آب و هوایی مختلف قابلیت رشد را دارد و از مهمترین خواص آن میتوان به کاهش کلسترول ,محافظت از سلامت قلب ,بهبود فشار خون, تنظیم هورمون ها ,پیشگیری از ابتلا به سرطان ,کمک به چربی سوزی ,افزایش جذب مواد مغذی میشود

 

کنجد منبع غنی کلسیم ,مس, ویتامین ها ,پروتیین ,آهن, فیبر ,منیزیم و … است یکی از مهمترین خواص کنجد تاثیر آن در بدنسازی است زیرا کنجد باعث افزایش حجم عضلات میشود به همین دلیل به ورزشکاران توصیه میشود که کنجد و حلواارده را در در رژیم غذایی خود جای دهند و همچنین آن دسته از افرادی که کار طولانی مدت انجام میدهند که بتوانند انرژی از دست رفته را سریعا جبران کنند

 

یکی دیگر از خواص کنجد تقویت قوای عمومی برای ورزشکارارن است به خصوص ورزشکارانی که ضعف عمومی یا کم خونی دارند میتواند با مصرف کنجد با آن مقابله کنند و انرژی از دست رفته خود را بازگردانند

 

از مهمترین خواص کنجد در بدنسازی باز کردن گرفتگی های عضلانی است,همانطور که میدانید بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان در زمان فعالیت به گرفتگی عضله دچار میشوند که مانع از ادامه فعالیت این افراد میشود کنجد باعث میشود رگ ها نرم شود و گرفتگی ها از بین برود

 

همانطور که اشاره کردیم این دانه روغنی دارای خواص زیادی از جمله مواد معدنی مفیدی مثل کربوهیدرات ,پروتئین ,اسید فولیک ,منیزیم, چربی, کلسیم ,پتاسیم ,روی و … است و باعث رفع نیاز های بدن است

 

ورزشکاران با فعالیت های زیادی که انجام میدهند به این مواد نیاز پیدا میکنند این افراد حتما باید کنجد را در رژیم غذایی خود جای دهند

 

کاهش وزن و چربی سوزی در نتیجه مصرف درست کنجد حاصل میشود اما زیاده روی در آن به دلیل وجود چربی و کالری بالا باعث افزایش وزن میشود

 

کنجد به عنوان یک مواد اولیه در بسیاری از غذاها و کشور ها مرسوم است مثلا در آمریکا تهیه نان همبرگر به همراه کنجد رایج است و یا استفاده کنجد در پیتزا طعم متفاوتی را ایجاد میکند و یا در غذاهای دریایی کنجد سیاه و سفید استفاده میشود و تنوع غذاهایی که با کنجد تهیه میشود بسیار زیاد است

کنجد حاوی مواد مغذی ضروری برای سلامت پوست و مو است این مواد مغذی باعث بهبود پوست و مو میشود

از مزیت های کنجد میتوان به ضد سرطان بودن آن اشاره کرد زیرا کنجد سرشار از لیگنان است که در روده بزرگ تولید میشود

این ماده دارای خواص ضد سرطانی است و از سرطان روده بزرگ و و سرطان سینه پیشگیری میکند این ماده میتواند باعث تضعیف تومور شود و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد

از آنجایی که کنجد سرشار از مواد معدنی است بهترین منبع برای تغذیه کودکان است و میتواند ویتامین ها و املاح موردنیاز کودکان مخصوصا در سال های اول رشد آنها تامین کند

کلسیم موجود در کنجد باعث رشد قد آنها میشود و از دیگر خواص آن تاثیر ویتامین های b,c به هضم غذای آنها اشاره کرد

کنجد دارای طبع گرم است و مصرف آن در فصل زمستان بهتر است جویدن مسقیم کنجد بسیار مفید است اما میتوان آن را در در اسموتی ها سالاد ها و انواع غذاها جای داد

ارزش غذایی هر 100 گرم کنجد عبارت است از:

انرژی 563 کیلوکالری

کربوهیدرات  25 گرم

فیبر 8/16 گرم

چربی 3/43 گرم

پروتئین 3/18 گرم

کلسیم 1450 میلی گرم

آهن 3/9 میلی گرم

فسفر 570 میلی گرم

مس29/2 میلی گرم

روی20/12 میلی گرم

 

اگر گیاهخوار هستید حتما کنجد را در وعده های غذایی جای دهید زیرا هر 30 گرم کنجد بو داده دارای 5 گرم پروتئین است و در کنار حبوبیات دارای پروتئین ,پروتئین مورد نیاز را  تامین میکند

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *