تفاوت روغن ارده کنجد و روغن کنجد

تفاوت روغن ارده کنجد با روغن کنجد:

در بین روغن های گیاهی تنوع زیادی وجود دارد که انتخاب از بین آنها بسیار دشوار است اما روغنی که از همه لحاظ مناسب باشد و برای پخت و پز و سرخ کردن و سالاد و… مورد استفاده قرار بگیرد روغن ارده کنجد است

از آنجایی که درخواست برای روغن های ارگانیک و خالص زیاد است و در بین آنها روغن زیتون و کنجد محبوبیت زیادی دارد بهتر است با روش تهیه آن آشنا شد

روغن کنجد با توجه به طعم و ذاِئقه ای که دارد بسیار مورد پسند همگان است و بسیاری معتقدند که این روغن بهترین و بیشترین ارزش غذایی را دارد حال میخواهیم با انواع روغن کنجد و خواص آن آشنا شویم

خواص کنجد :

دانه کنجد دانه روغنی و کوچک که سالیان زیادی است به منظور تهیه روغن کشت میشود این محصول در مناطق مدیترانه ای طرفداران زیادی دارد

50% از کنجد روغن و 20% از آن پروتئین است و مابقی آن فیبر است

کنجد دارای دو آنتی اکسیدان سسامین و سسامولین است که در مراحل روغن گیری از بین نمی رود و چز خواص آن است

از دیگر مواد معدنی موجود در کنجد می توان به اسید آمینه کلسیم ویتامین منیزیم و مس اشاره کرد

روغن کنجد به 2 صورت تهیه میشود :

روش پرس سرد

روش گرم و سنتی

مقایسه تهیه روغن کنجد و روغن ارده کنجد:

برای بدست آوردن روغن کنجد به روش پرس سرد به این صورت است که کنجد را درون دستگاه روغن گیری ریخته و تحت فشار زیادی سبب استخراج روغن کنجد می شود

در روش گرم کنجد ها را ابتدا شسته  شده و بو داده شده و پوستگیری میشود و وارد مرحله آسیاب شده و ارده گیری شده و ارده حاصل را با آب ترکیب کرده و به دلیل 2 فاز بودن آب و روغن باعث جداسازی روغن شده و روغن بدست آمده روغن ارده کنجد است

روغن ارده کنجد:

برای سرخ کردن پخت و پز سالاد مناسب است زیرا نقطه دود بالاتری دارد و روغن کنجد را نمی توان برای سرخ کردن استفاده کرد زیرا نقطه دود پایینی دارد و سوخته می شود و دود می کند

روغن کنجد که به روش پرس سرد است مناسب پخت و پز نیست و بهتر است برای ماساژ و به صورت موضعی استفاده شود

زیرا دانه های کنجد را با پوست در دستگاه آسیاب له می کنند و به دلیل پوست و آلودگی های کشاورزی و سموم سبب آسیب به کبد میشود

اما در روش گرم کنجد شسته شده و در شورآب پوست گیری شده و بعد در کوره بو داده میشود و مجددا پوست گیری میشود و بعد آسیاب میشود که این باعث میشود ارده درجه یک و سالم و بار میکروبی کمتری داشته باشیم و روغن ارده خالصی داشته باشیم

 

خواص روغن ارده کنجد:

روغن ارده کنجد دارای خواص زیادی است از جمله خاصیت های آن پیشگیری از سرطان حفظ سلامت  قلب و عروق دارای hdl و کلسترول مثبت مثبت برای خون است دارای لینوئیک اسید است که اسید های چرب ضروری برای بدن است و انسان قادر به ساختن آن نیست و اسید های ضروری برای رشد طبیعی و سلامت قلب رگ اعصاب بدن مورد نیاز است و باعث شادابی و جوانسازی پوست و بافت های مختلف بدن می شود

کمبود لینوئیک اسید در رژیم غذایی باعث عوارضی مثل ریزش مو راش های پوستی و آکنه می شود همچنین افزایش ابتلا به عفونت و عدم ترمیم زخم و بروز بیماری های قلبی و کبدی و کلیوی از عوارض کمبود این اسید آمینه است

جایگزین کردن روغن ارده کنجد به جای روغن های دیگر باعث افزایش سلامت و تامین بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز می باشد و همین کلسترول بد خون را کاهش داده و به سلامت قلب و عروق کمک می کند و همچنین وجود منیزیم برای متابولیسم قند در بدن لازم است  پس با مصرف روغن ارده کنجد درجه یک میتوان سلامتی را به سفره خود مهمان کرد

روغن ارده کنجد سویدا یکی از درجه ترین روغن های موجود است که برای تهیه میتوان به وبسایت صنایع غذایی سویدا یا پیج اینستاگرام مراجعه کرد

کامنت ها 1

  1. برای تهیه روغن ارده کنجد بهتر است از کنجد ارده مستقیما با دستگاه روغن گیری بتین اقدام کنند زیرا ترکیب آن با آب در صورتی که آب آن کاملا جدا سازی نشود عوارض بسیار بدی برای انسان دارد ولی متاسفانه چون در ایران کمتر کسی دستگاه روغنگیر کنجد ارده بتین را دارند از طریق آب به جداسازی روغن می‌پردازند
    تنها شرکتی که در ایران دستگاه روغنگیر کنجد ارده تولید می‌کند ماشین سازی بتین است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *