حقایقی که در مورد کنجد نمیدانید


کنجد دانه ای با طبع گرم و تر است این دانه حاوی مواد معدنی و ویتامین های مختلف مانند پانتوتنیک اسید ویتامین E کلسیم فسفر سلنیوم است

photo_2024-04-04_15-12-20.jpg

توضیحات:

ارزش غذایی کنجد:

تمام انواع کنجد ها دارای منبع غنی از مواد معدنی هستند مانند مس و منیزیم و کلسیم و فسفر آهن سلنیوم ویتامین E و روی هستند و همچنین سرشار از فیبرهای غذایی و چربی های غیر اشباع است

نکاتی در مورد ارزش غذایی کنجد:

حدود 31 گرم کنجد خام تقریبا 163 کالری و 14.11 گرم چربی دارد که از آن 1/96 گرم چربی اشباع شده است و کنجد بو داده 160 کالری و 13.61 گرم چربی دارد که این میزان 1.09 گرم آن چربی اشباع است . اما کنجد چه به شکل خام چه بو داده هیچ کدام کلسترول ندارد

کنجد یکی از بهترین منابع پروتیین غیرگوشتی است حدود 31 گرم دانه ی کنجد خام و خشک 5/03 گرم پروتیین است و در کنجد بو داده شده همین میزان کنجد 4.81 گرم پروتیین دارد

31 گرم کنجد 291 میلی گرم کلسیم 4.113 میلی گرم سلنیوم دارد و 29 درصد و 18 درصد از نیاز روزانه ی بدن بزرگسالان کلسیم و سلنیوم را برطرف می کند و با مصرف این مقدار از کنجد 23 % و بیش از 50% از نیاز روزانه ی بدن زنان و مردان به آهن تامین می شود کنجد بو داده نسبت به کنجد خام مواد معدنی کمتری دارد

کنجد انواع مختلفی دارد و به رنگ های سفید سیاه و قهوه ای موجود است کنجد سفید نسبت به کنجد سیاه آهن بیشتری دارد کنجد سیاه در مقایسه با کنجد سفید یا قهوه ای خوش طعم تر و عطر قوی تری دارد و میزان کلسیم در کنجد سیاه 60%بیشتر از کنجد سفید است کنجد را میتوان به صورت خام خشک و یا بو داده مصرف کرد یکی از لذیذ ترین فرآورده های کنجد ارده ی کنجد است که تمام خواص را داراست و طعم بی نظیر و خاصی دارد

خواص کنجد برای سلامتی بدن :

کنجد در پخت و پز کاربرد دارد و حاوی خواص درمانی است . روغن کنجد غنی از اسیدهای چرب امگا 3 آنتی اکسیدان های مختلف ویتامین ها مواد معدنی و فیبر غذایی است

این  دانه ی مفید به روش های مختلف سود میرساند :

  1. منبع عالی پروتیین گیاهی است :20 % از دانه های کنجد را اسید آمینه های با کیفیت تشکیل داده است. اگر گیاهخوار هستید برای تامین پروتیین لازم بدن خود کنجد را حتما مصرف کنید

کنجد را میتوانید روی سالاد سبزیجات مختلف و نودل بریزید تا از خواص آن بهره مند شوید

  1. آنمی و کم خونی را درمان میکند|:برای درمان آنمی می توان از دانه ی کنجد استفاده کرد کنجد سیاه سرشار از آهن است و به همین دلیل مصرف آن به افرادی که از آنمی و ضعف رنج میبرند توصیه می شود
  2. کنجد دارای منیزیم و مواد مغذی دیگری است که با دیابت مبارزه می کند استفاده از روغن کنجد سطح فشار خون و گلوکز پلاسمای خون را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش می دهد
  3. سلامت قلب و عروق را افزایش می دهد :
  4. روغن کنجد از گرفتگی عروق پیشگیری می کند و به همین دلیل برای سلامت قلب مفید است این دانه ی قوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب دارد. خواص آنتی آتروژنیک دارد و به همین علت سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشند
  5. کنجد مقدار زیادی از نوعی اسید چرب غیر اشباع بنام اسید اولئیک است که به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب در بدن کمک می کند.این موضوع احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته را کاهش می دهد
  6. خواص ضد سرطان:کنجد دارای نوعی مواد معدنی بنام منیزیم است که با سرطان مبارزه می کند این دانه دارای نوعی ترکیبات ضد سرطانی بنام فیتات است.کنجد در کاهش احتمال شکل گیری تومور کولورکتال و در نتیجه پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ اثرگذار است

کنجددانه کنجدفیبرپروتئین

هنوز نظری ثبت نشده است. –