شیره انجیر


طرز تهیه شیره انجیر زرد و سیاه به یک صورت است اما بهتر است از انجیر آبدار و تازه و درشت استفاده شود تا شیره ی بدست آمده طعم بهتری داشته باشد . این شیره برای تنظیم گوارش بسیار مفید و کاربردی است و به کار کردن معده کمک می کند

۵-2.jpg

توضیحات:

انجیر منبع غنی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر و مواد معدنی است. همه این مواد مغذی تنها در صورتی در شیره انجیر حفظ می‌شود که به درستی تهیه شود؛ اما متاسفانه با توجه به بالا رفتن قیمت‌ها، بسیاری از کارخانه‌ها برای تهیه این شیره از مواد تقلبی، شکر، مواد نگهدارنده و افزودنی استفاده می‌کنند که علاوه بر اینکه برای بدن مفید نیست، بلکه ضرر نیز دارد. طرز تهیه شیره انجیر، تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی آن دارد؛ پس اگر شما جزء افرادی هستید که علاقه به درست کردن این شیره با حفظ مواد مغذی و طعمی فوق العاده دارید، تا انتها همراه ما باشید؛ چرا که طرز تهیه شیره انجیر خانگی با ساده‌ترین روش را مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم تا یک شیره خوش طعم و مقوی خانگی داشته باشید!

طرز تهیه شیره انجیر خانگی

اگر شاغل هستید و زمان تهیه و پخت شیره انجیر را ندارید، برای شما خرید شیره انجیر از کارخانه‌های معتبر که به صورت سنتی و اصیل این شیره را تهیه می‌کنند، بهترین گزینه است. طرز تهیه دوشاب انجیر شاید کمی زمان‌بر باشد اما قطعا ارزش آن نتیجه خوش طعم سنتی را دارد. این شیره به دو صورت خانگی و صنعتی تولید می‌شود که در این بخش به طرز تهیه شیره انجیر خانگی، گام به گام با ذکر نکات طلایی می‌پردازیم تا در تهیه این خوشمزه مقوی شما را همراهی کرده باشیم.

مواد لازم

برای تهیه شیره انجیر، نیازی به مواد زیادی ندارید اما دقت به چند نکته، در کیفیت نهایی دوشاب تاثیر زیادی دارد. در این آموزش ما از 1 کیلوگرم انجیر استفاده خواهیم کرد، اما این مقدار قابل تغییر با توجه به میزان نیاز شما است. طرز تهیه شیره انجیر زرد و سیاه به یک صورت است اما بهتر بوده تا از انجیرهای آبدار، تازه و درشت زرد استفاده کنید. همچنین اگر از انجیر کال استفاده کنید، شیره شیرین و خوش طعمی نخواهید داشت پس حتما از انجیر رسیده و شیرین استفاده کنید. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه شیره انجیر قرار دارد:


طرز تهیه شیره انجیر

پس از تهیه مواد لازم، با دستور پخت شیره انجیر در ادامه همراه شوید:

مرحله اول :شستن انجیرها

در مرحله اول، انجیرها را به خوبی بشویید و آبکشی کنید؛ در بین آن‌ها انجیرهای درشت، سالم و رسیده را برای تهیه شیره جدا کنید.

مرحله دوم : له کردن انجیرها

در این مرحله از سه روش مختلف می‌توانید استفاده کنید:

  1. انجیرها را به صورت درسته، به قابلمه اضافه کنید.
  2. به کمک چاقو، انجیرها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
  3. با استفاده از گوشت‌کوب برقی، انجیرها را به خوبی له کنید.

مرحله سوم: پخت انجیرها

پس از اضافه کردن انجیرها به قابلمه، حدود 1.5 برابر آن‌ها آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. سپس با شعله ملایم اجازه دهید تا انجیرها به خوبی پخته و له شوند؛ البته توجه داشته باشید که نباید دوشاب در این مرحله زیاد غلیظ شود.

 

 

مرحله چهارم: جدا کردن شیره از انجیر

پس از له شدن انجیرها، آن‌ها را به ظرفی دیگر انتقال دهید و منتظر بمانید تا از دما آن کم شود. سپس انجیر پخته شده را در یک آبکش با سوراخ‌های ریز و یا یک پارچه نخی بریزید و با استفاده از ته استکان و یا گوشت‌کوب، شیره انجیرها را به خوبی از صافی رد کنید. تفاله‌ها را دور بریزید و شیره به دست آمده را نگه دارید. مراقب باشید تا تخم‌ها و یا گوشت انجیر با شیره به دست آمده مخلوط نشود.

مرحله پنجم: غلیظ شدن شیره

دوباره شیره را به قابلمه انتقال دهید و اجازه دهید تا کمی بجوشد؛ سپس شعله را کم کنید تا کم کم شیره قوام پیدا کند. کف روی شیره با قاشق بگیرید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. سپس زمانی که شیره به غلظت مناسب رسید و حالت کشدار پیدا کرد آن را از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم: آماده سازی نهایی

برای داشتن یک شیره شفاف بهتر است تا در این مرحله شیره را از صافی رد کنید. شیره مقوی شما آماده است؛ فقط کافیست تا بگذارید کمی خنک شود و آن را به یک ظرف در بسته (ترجیحا شیشه‌ای) انتقال دهید.

نکات تکمیلی

  1. شیره را مدام هم بزنید چرا که خیلی زود ته می‌گیرد.
  2. بگذارید تا شیره به غلظت برسد؛ در غیر این صورت اگر کم بجوشد، شیره کپک می‌زند.
  3. هنگامی که انجیرها با آب در حال جوشیدن هستند، زیر گاز را کم کنید تا آب تبخیر نشود؛ چرا که شیره نباید در آن مرحله زیاد غلیظ باشد تا بتوانید به خوبی شیره را از صافی رد کنید.
  4. شیره را در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

طرز تهیه شیره انجیر با انجیر خشک

برای طرز تهیه شیره انجیر با انجیر خشک، فقط کافیست تا قبل از درست کردن شیره، انجیرها در یک ظرف آب به مدت 24 ساعت خیسانده شود و بعد مراحل بالا را انجام دهید.

طرز تهیه شیره انجیر با شکر

بسیاری از مواقع به دلیل شیرین و رسیده نبودن انجیرها، شیره شیرینی مورد نیاز را ندارد؛ در این مواقع در مرحله دوم که جوشاندن انجیرها است، با توجه به مقدار انجیر و آب کمی شکر اضافه کنید و اگر باز به شیرینی مورد نظرتان نرسید، در هنگام جوشاندن شیره برای غلیظ شدن، کمی دیگر شکر اضافه کنید. البته استفاده از شکر با توجه به قندی که دارد به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

علت تلخ شدن شیره انجیر

شیره انجیر خانگی به دلیل استفاده از انجیر خالص و عدم استفاده از شکر و مواد افزودنی، کمی طعم تلخی و ترشی دارد که نشان از خالص بودن آن دارد؛ اما این تلخی کم بوده و اصلا آزاردهنده نیست. اگر تلخی زیاد باشد، دو علت تلخ شدن شیره انجیر وجود دارد:

  1. اگر شیره در هنگام پخت بیش از حد حرارت ببیند، بدون شک ته می‌گیرد و به اصطلاح می‌سوزد.
  2. استفاده از انجیرهای کرم خورده و خراب موجب تلخی شیره می‌شود.

رفع تلخی شیره انجیر

همانطور که پیش‌تر گفته شد، برای جلوگیری و رفع تلخی شیره انجیر، از انجیرهای سالم و رسیده استفاده کنید و در هنگام پخت، دائما آن را هم بزنید.

سخن پایانی

در نهایت، طرز تهیه شیره انجیر به همین راحتی بود! خرید شیره انجیر و میل کردن آن همراه با شیر یا ترکیب آن با سه شیره به شدت مقوی و لذت‌بخش است؛ اما پخت شیره انجیر به روش خانگی لذتی هزار برابر دارد. وقت آن رسیده تا با استفاده از دستور پخت شیره انجیر، یک شیره شفاف، خوش عطر و طعم درست کنید و نهایت لذت را از این داروی خوشمزه ببرید شیره انجیر سویدا نیز به همین روش و با سلامت کامل و بدون مواد نگهدارنده و افزودنی به شکل کاملا سنتی به شما عرضه می شود


شیره انجیرانجیرشیرهگوارش

هنوز نظری ثبت نشده است. –