توضیحات:
مضرات مواد نگهدارنده:
مضرات مواد شیمیایی در محصولات غذایی به قدری است که می تواند عوارض جدی برای
سلامتی انسان ها داشته باشد
استفاده غلط و بیش از حد مواد شیمایی در تولید و تهیه محصولات غذایی می تواند
به اتفاقات بدی منجر شود از جمله این مضرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مواد نگهدارنده:
استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی در محصولات غذایی عوارض جانبی دارد که برخی
از آن ها می تواند باعث آلرژی , عوارض گوارش , اختلالات سیستم عصبی و بعضی اوقات افزایش خطر ابتلا به
بیماری هایی مثل سرطان بشود
رنگ های مصنوعی:
بعضی از محصولات غذایی از رنگ های مصنوعی استفاده می شود که باعث جذابیت محصولات شود اما این رنگ
ها ممکن است عوارضی مانند حساسیت های پوستی , اختلالات در رفتار کودکان و در برخی موارد حتی سمی بودن داشته
باشد
مواد افزودنی:
برخی از مواد افزودنی مانند ثبیت کننده ها ماندنت ها و آنتی اکسیدان ها ممکن
است در بلند مدت عوارضی را ایجاد کند . بعضی از مواد به طور مستقیم عملکرد منفی روی عملکرد سیستم عصبی و دستگاه گوارش داشته باشد
آلودگی های شیمیایی:
یکسری از آلودگی ها می توان به آرسنیک ,جیوه , آلاینده های محیطی مانند پستیسایکلوس و پلی کلروبیفنیل ها
می باشد
برای کاهش مضرات مواد شیمیایی در محصولات غذایی باید استاندارد ها و قوانین را
رعایت کنیم و به جای استفاده از مواد شیمیایی مضر از روش های طبیعی و سالم برای
تولید و پردازش محصولات غذایی استفاده کنیم
از نکات مهم درباره مضرات مواد شیمیایی در محصولات غذایی تاثیر طولانی مدت
مصرف این مواد برسلامت انسان است . برخی از مواد شیمایی می تواند در بلند مدت
عوارض جدی برای سلامتی ایجاد می کند برای مثال برخی مواد نگهدارنده و مواد افزودنی
ممکن است در طولانی مدت اختلالات در عملکرد سیستم عصبی دستگاه گوارش و سایر اعضای
بدن را ایجاد می کند
مواد آلوده و آلاینده های شیمیایی ممکن است تجمع یافته و به صورت طولانی مدت
به سلامتی آسیب برساند پس مهم هست که در مصرف محصولات غذایی از مواد شیمایی مضر
کمترین استفاده و استانداردها و مقررات بهداشتی رعایت شود تا سلامتی مصرف کنندگان
حفظ شود
مواد نگهدارنده غیرمجاز:
موادی که وجود آن ها در مواد غذایی به سلامت انسان ها و حیوانات آسیب میزند
.این مواد اغلب به بیماری سرطان و رشد سلول های سرطانی کمک می کند.در برخی موارد
می تواند موجب مسمومیت ,آسم ,دردهای شکمی ,معده و همچنین ایجاد علائم آلرژی شود.
بنابراین بهتر است قبل از
مصرف مواد غذایی به محتویات نوشته شده روی بسته بندی آن ها دقت شود . ازجمله مواد
نگهدارنده غیرمجاز میتوان به سولفالت سدیم , آلومینیم ,ترترازین , کارمین ها ,اریتروزین و ... بسیاری از مواد دیگر در این دسته قرار
میگیرد
مواد نگهدارنده با تاخیر در فساد سبب افزایش عمر ماندگاری محصول می شود و اگر
در برخی غذاهای آماده از این مواد استفاده نشود بی شک مسمومیت زا و بیماری زا
خواهد بود
البته با وجود آن که این مواد جلوی رشد میکروب ها را گرفته و از جهاتی برای
مصرف کننده سودمند است , این عیب را هم
دارند که در طولانی مدت به دو عضو سم زدای بدن یعنی کبد و سپس کلیه صدمه می زنند
چون کبد مخزن سم زدایی بدن است و مواد غذایی قبل از ورود به گردش عمومی خون باید
در کبد تجزیه و سم زدایی شود اگر مقدار سم یا افزودنی های موجود در ماده غذایی
بیشتر از ظرفیت سم زدایی کبد باشد عملکرد کبد دچار اختلال شده و این عضو آسیب می
بینید
تهیه محصولات سنتی و بدون مواد نگهدارنده باعث تامین سلامتی و تغذیه سالم می
شود سویدا با هدف سلامت محوری و ایجاد سلامت در تغذیه خانواده ها محصولات سنتی خود
را بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی تهیه و عرضه می کند
با مصرف محصولات سنتی و سالم سویدا سلامتی را به خود و عزیزانتون هدیه بدید