توضیحات:
کنجد دانه ای است روغنی و کوچک با خواص زیاد برای مثال کلسیم موجود در کنجد چیزی حدود 3 برابر شیر است
این دانه روغنی خاصیت این را دارد که مصرفش در همه غذاها و خوراکی ها راحت است و به سادگی میتوان آن را در تغذیه خود وارد کرد
ترمیم سوختگی ,کمک به درمان و پیشگیری از کم خونی, پیشگیری از پوکی استخوان و بهبود رشد بدن دارد.کنجد را میتوان در تمام سنین مصرف کرد اما اگر معده ای ضعیف است و مشکل دارد بهتر است که کنجد استفاده نکند زیرا هضم آن سنگین و طولانی است.
کنجد سفید هندی:
این کنجد در کشور هند تولید و تهیه میشود و در کارخانه های پیشرفته به کمک تکنولوژی به روز محصول پوست گیری و وارد بازار جهانی میشود
دانه کنجد دارای خاصیت های :
درمانی پیشگیرانه و مقوی است و حتی در طب سنتی نیز کاربرد دارد
روغن دانه کنجد منبع غنی از مواد مغذی گیاهی مانند اسیدهای چرب امگا 6, ویتامین ها فیبرهای غذایی ,آنتی اکسیدان های فنولیک فلانووئید است
از فواید کنجد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان کم خونی, سلامت قلب و عروق ,خواص ضد سرطانی, تسکین آرتروز ,سلامت دستگاه گوارش, سلامت تنفس ,درمان اضطراب ,سلامت چشم, کاهش فشار خون ,خواص ضد التهابی ,درمان ترک پاشنه پا ,تقویت رشد مو ,جلوگیری از سفیدی مو ,سلامت استخوان و فواید دیگری...
کشت کنجد بیشتر برای تهیه ی روغن آن انجام میشود.کنجد در کشورهای آسیایی و آفریقایی و آمریکایی جنوبی کشت می شود
دانه کنجد به عنوان یک ماده در لوازم آرایشی و صابون و روان کننده ها و دارها استفاده میشود
دانه ی کنجد حتی به صورت خام هم خوشمزه است و روی نان شیرینی دونات کوکی و محصولات دیگر ریخته میشود
روغن استخراج شده از دانه کنجد هم به عنوان غذا و هم در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارو سازی استفاده میشود
دلایلی که مردم از ادوار دور کنجد پرورش می دانند به دلیل فواید زیاد و سلامتی بوده برای مثال:
کلسترول خون را کاهش میدهد :
این دانه ها دارای لیگنان ها و فیتواسترول ها هستند که به کاهش کلسترول کمک میکند همچنین فیتواسترول ها سیستم ایمنی را تقویت میکند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
هر دانه کنجد 400 تا 413 میلی گرم در هر 100 گرم بالاترین میزان فیتواسترول کل را از بین همه ی مغزها دارد و این مواد به جلوگیری از فشار خون بالا کمک میکند
مبارزه با عفونت:
سزامین و سزامولین در دانه ی کنجد به دلیل آنتی اکسیدان و ضد باکتریایی بودنش بسیار فایده دارد.آنتی اکسیدان برای سلامتی حائئز است زیرا باعث کاهش سرعت آسیب به سلول های بدن میشود
فعالیت های ضد باکتریایی کنجد با عفونت های استاف و گلو درد استرپتوکوکی و همچنین قارج های رایج پوستی مانند دست و پای ورزشکاران میارزه می کند
بهداشت دهان و دندان :
دانه کنجد باعث میشود باکتری هایی که باعث ایجاد پلاک روی دندان ها میشود از بین برود
یک عمل قدیمی به نام روغن کشی وجود دارد که اگر از روغن کنجد در تمیزی دندان ها درست استفاده کنیم بهداشت و سلاما دهان را بهبود میبخشد
درمان دیابت :
روغن دانه کنجد اثربخشی داروهای دیابت نوع 2 را افزایش می دهد و این بیماری یک بیماری دائمی است که به بدن شما اجازه ساختن انسولین را نمیدهد
خوردن غذاهای سالم مانند کنجد به افراد مبتلا به نوع 2 کمک میکند تا به سطح قند خون موردنظر برسند و آنتی اکسیدان های موجود در روغن کنجد میزان قند خون را کاهش میدهد