بابا غنوش یک پیش غذای سالم و لذیذ است که از ترکیبات بادمجان, ارده, سیر ,آبلیمو ,روغن ارده کنجد تهیه میشود که با چیپس یا تکه های نان خشک مخصوص سرو میشود
توضیحات:
بابا غنوش یک پیش غذای خاورمیانه ای بسیار معروف و محبوب است و این پیش غذا را اکثرا در سینی های مزه همراه با چیبس یا نان خشک مخصوص سرو می کنند
برای تهیه بابا غنوش به مواد اولیه زیر نیاز داریم:
بادمجان کبابی
ارده سویدا
سیر
آبلیمو
روغن ارده کنجد سویدا
نمک
جعفری
ارده موادغذایی خوشمزه و مقوی است که از آسیاب دانه های کنجد پوست گرفته شده و بو داه شده به دست میاید
ارده دارای کربوهیدرات فیبر پروتئین چربی کلسیم آهن ویتامین گروه A و B است
یکی از مرغوب ترین و بهترین ارده ها ارده ی سویداست که از مرغوب ترین کنجد تهیه می شود . ارده مرغوب و تازه بو وعطر دلنشین دارد و رنگ آن به صورت کرمی یا قهوه ای روشن است و باید غلظت و بوی مناسب داشته باشد
روغن ارده کنجد به دلیل خواصی که داراست بهتر است در رژیم غذایی ما جای بگیرد و جایگزین روغن های خوراکی دیگر شود زیرا دارای HDL یا کلسترول مفید برای خون است و تمام خواص موجود در کنجد را داراست
روغن ارده کنجد دارای خواص دیگری همچون پیشگری از سرطان و حفظ سلامت قلب و عروق است و همچنین دارای لینوئیک اسید است که اسید های چرب ضروری برای بدن است و انسان قادر به ساختن آن نیست و اسید های ضروری برای رشد طبیعی و سلامت قلب و اعصاب بدن مورد نیاز است .روغن ارده کنجد همچنین باعث شادابی و جوانسازی پوست و بافت های مختلف بدن می شود
یکی از لذیذ ترین سبزیجات مورد استفاده ما ایرانیان بادمجان است که در بسیاری از غذاها استفاده می شود
بادمجان سرشار از ویتامین کلسیم فسفر پتاسیم فیبر است و ضد سرطان و مفید برا یقلب است
برای تهیه بادمجان کبابی ابتدا باید بادمجان ها را به خوبی شست و خشک کرد سپس با چاقو روی آن شیارهایی ایجاد کند و سپس کمی روغن روی آن بمالید تا پوست بادمجان بعد از کبابی شدن به راحتی جدا شود و سپس اجاق گاز یا کباب پز را روشن کرده و بادمجان ها را روی حرارت قرار دهید . بهتر است کلاهک بادمجان را جدا نکنید تا د هنگام کباب کردن راحت تر آن را جا به جا کرد و چرخاند
در هنگام کباب کردن بادمجان ها را بچرخانید تا یکنواخت پخته شود و سپس بعد از خنک شدن به آرامی پوست آن را جدا کنید
ابتدا بادمجان های کباب شده را له کنید و در داخل کاسه بریزد و در مرحله بعد روغن ارده کنجد سویدا سیر رنده شده آبلیمو و ارده سویدا و نمک را به بادمجان ها اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شود و بعد بابا غنوش آماده را داخل بشقاب سرو میکنیم و فرم میدهیم
روی آن را روغن و جعفری خرد شده تزیین می کنیم و یا چیبس یا نان خشک مخصوص سرو می کنیم