توضیحات:
در دنیای امروزی به دلیل نوع زندگی کردن و عادت های غذایی نامناسب افزایش وزن و نداشتن تناسب اندام بسیار زیاد است چاقی یکی از بزرگترین مشکلات جوامع در حال پیشرفت و توسعه است و تهدیدی برای سلامتی عمومی در سر تا سر جهان است که بیماری های خطرناک زیادی را به همراه دارد
مردم با دانستن تاثیراتمنفی چاقی بر سلامت آن ها در تلاش هستند که وزن خود را کنترل کنند و با تغییر روش در زندگی و تغذیه درست و سالم به تناسب اندام بهتر دست پیدا کنند
به همین دلیل میتوان گفت تغذیه سالم نقش مهم و اساسی در کاهش وزن و تناسب اندام دارد و میخواهیم در این مقاله خصوصیات تغذیه ای و سلامتی دانه کنجد و نقش آن در ترکیبات غذایی و کمک به کاهش وزن را بررسی می کنیم
کنجد یک دانه ی غذایی بسیار سالم و مقوی است که در سرتا سر جهان از آن استفاده می شود این دانه ی گیاهی دارای پروتئین فیبر ویتامین و مواد معدنی مختلفی است که برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد
کنجد دارای خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان است که می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن مثل سرطان کمک می کند
قرار دادن کنجد در رژیم غذایی به کاهش وزن کمک می کند چیزی حدود 80% از اسید های چرب موجود در کنجد غیر اشباع است
رژیم های غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع علاوه بر بهبود سلامت قلب و عروق می تواند به کاهش وزن شما کمک کند
لیگنان های موجود در کنجد حساسیت به انسولین را کاهش می دهد و باعث کاهش سطح قند خون می شود. فعالیت آنزیم های کبد را افزایش میدهد و باعث تجزیه چربی و افزایش چربی سوزی و فرآیند های متابولیک می شود
این روزها افراد برای رسیدن به وزن ایده آل درگیر رژیم های متنوعی می شود که در این رژیم ها چاشنی های خوشمزه و چرب و پر کاری مانن سس ها جای ندارند
سس های پر چرب و با کالری بالا یکی از دلایل چاقی و اضافه وزن زیاد است . یکی از بهترین انوع سس ها برای رژیم و لاغری سس های کم کالری است مانند سس کنجد که بر پایه ارده است و خواص کنجد را داراست
کنجد موجود در سس کنجد باعث کاهش سطح قند خون و چربی سوزی و همچنین تناسب اندام می شود و این سس حاوی کلسیم فسفر ویتامین E و برخی از ویتامین های گروه B است و ترکیبات آنتی اکسیدان آن در کنار تناسب اندام به تامین مواد ضروری بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند
برای تهیه این سس ابتدا مواد خشک را مانند پودر سیر پودر پیاز شوید خشک جعفری خشک نمک و فلفل آسیاب شده را در ظرف ریخته و با هم مخلوط می کنیم و سپس به آن آبلیمو اضافه می کنیم و آب ولرم را با ارده ترکیب کرده و هم میزنیم تا مخلوط شود و چون اره دارای روغن است و با آب دو فلز مختلف است این هم زدن تا جایی ادامه پیدا می کند که آب و ارده کاملا مخلوط شود و بعد به ترکیب های دیگر اضافه کنیم و سس کنجد آماده است
میتوان به این ترکیب طعم دهنده های دیگر اضافه کرد و سس های کنجد با طعم های مختلف بدست آورد .این سس بی نظیر و سالم را میتوان با سالاد ها و ساندویج هاای مختلف سرو کرد